Näyttelyt

 

Taitokorttelissa voit tutustua monipuolisiin näyttelyihin ympäri vuoden. Mustosen talossa, Taitokorttelin Käytävägalleriassa sekä Kauppaneuvoksen Kahvilan tiloissa on vaihtuvia näyttelyitä, joissa esitellään muun muassa käsityöperinnettä, kuvataidetta ja valokuvia. 

 

Käytävägalleriassa Kirsikodin taiteilijat 10.1.– 4.2.2023

Lieksalaisen Kirsikodin taiteilijayhteisön näyttely tuo väriä ja iloa talveen Mustosen talon Käytävägalleriassa. 

Kirsikodin Ateljee hännättömän kissan ja Kirsikodin Taikkarin taiteilijoiden yhteisnäyttelyssä on uusia taidetekstiilejä ja maalauksia sekä veistoksia aiemmasta tuotannosta jopa kahdenkymmenen vuoden takaa. "Lintuja ja ihmisiä" on näyttely, jossa historia ja nykyisyys kohtaavat, sanoo Kirsikodin toiminnanjohtaja Virpi Turunen.

 

Kirsikoti on kehitysvammaisten taiteilijayhteisö Lieksan Saarivaarassa. Kirsikoti ja Taikkari ovat tehneet yhteistyötä aiemminkin, mutta Taikkari on ollut osa Kirsikodin toimintaa vuoden 2020 helmikuusta lähtien. Taikkarilaiset työskentelevät historiallisessa Kulman talossa Lieksan keskustassa.

Viime vuonna vietettiin sekä Kirsikodin että Taikkarin 30-vuotisjuhlaa.

- Erityisen merkityksellisen juhlavuodesta teki se, että osa taiteilijoista on ollut nostamassa kehitysvammaisten taidetta maailmankartalle toiminnan alusta saakka. Sekä tietenkin se, että molemmat taiteen tyyssijat on perustanut Raija Mikkonen ja vieläpä samana vuonna, Virpi Turunen kertoo.

 

"Lintuja ja ihmisiä" -näyttelyn taiteilijat:

Päivi Eronen, Jack Heiskanen, Niina Kari, Taika-Tuulia Kärkkäinen, Tiina Kärkkäinen, Minna Kokko, Emma-Kaisa Komi, Jukka-Pekka Levy, Santtu Miettinen, Kirsi Mikkonen, Laura Nykänen, Marika Paalamo, Mika Toivanen, Pekka Turunen ja Piia Vaarala.

 

Annan kammarissa Anna Bamfordin tarinaa (24.3.2022 alkaen)

 

Kauppaneuvoksen Kahvilassa, Annan kammarissa, on kuvia Mustosen suvusta. Näyttely juhlistaa kauppaneuvos Mustosen tyttärestä Anna Bamfordista kertovaa kirjaa. Se julkistettiin 24. maaliskuuta 2022.

Annan Albumi - Kauppaneuvos Mustosen tyttären tarina kertoo suvun vaiheista  juuri Annan näkökulmasta. Joensuulainen Sirpa Sulopuisto on kääntänyt Annan englanniksi ja ruotsiksi kirjoittamat muistelmat suomeksi. Mukana on runsaasti kuvia. Kirjasta voit lukea tarkemmin täältä

Oletko jo Taito-jäsen?

Liittymällä jäseneksi saat Taitokeskuksien ja Taitobussin neuvojien palvelut, kurssit sekä materiaalit edullisesti käyttöösi!

Tilaa uutiskirjeemme!

Ostoskoriin 0