Näyttelyt

 

Taitokorttelissa voit tutustua monipuolisiin näyttelyihin ympäri vuoden. Mustosen talossa, Taitokorttelin käytävägalleriassa sekä Kauppaneuvoksen Kahvilan tiloissa on vaihtuvia näyttelyitä, joissa esitellään muun muassa käsityöperinnettä, kuvataidetta ja valokuvia. 

 

Tilataideteos: Vaeltajana maailmassa yksin ja yhdessä (19.9.2022 alkaen)

Taitokorttelin Mustosen talossa on esillä Kirsi Ryynäsen ja Anne Melakarin tilataideteos, joka käsittelee ihmisen asumiseen ja maailmaan asettumisen sekä ympäristön teemoja. Teosten pohjana ja löyhänä viitekehyksenä on filosofi Martin Heideggerin rakentamiseen ja ihmisen asumiseen liittyviä näkemyksiä. 

Tilataideteos sai alkunsa ja innoituksensa Kirsi Ryynäsen kulttuurialan jatko-opintojen tilallisuutta käsittelevästä osiosta ja Heideggerin ajatuksista. Ryynäsellä ja Melakarilla heräsi halu kokeilla asioiden tutkimista erilaisilla tekemisen tavoilla. 

Kirsi Ryynänen on keskittynyt taiteellisessa työskentelyssään teosten maalaamisen akryyliväreillä ja sekatekniikoilla. Hän on Vedic Art -opettaja. Anne Melakari puolestaan on kokeillut monipuolisesti erilaisia tekniikoita ja menetelmiä. Viime vuosina häntä on kiinnostanut erityisesti kolmiulotteisuus.

 

 

Annan kammarissa Anna Bamfordin tarinaa (24.3.2022 alkaen)

 

Kauppaneuvoksen Kahvilassa, Annan kammarissa, on kuvia Mustosen suvusta. Näyttely juhlistaa kauppaneuvos Mustosen tyttärestä Anna Bamfordista kertovaa kirjaa. Se julkistettiin 24. maaliskuuta 2022.

Annan Albumi - Kauppaneuvos Mustosen tyttären tarina kertoo suvun vaiheista  juuri Annan näkökulmasta. Joensuulainen Sirpa Sulopuisto on kääntänyt Annan englanniksi ja ruotsiksi kirjoittamat muistelmat suomeksi. Mukana on runsaasti kuvia. Kirjasta voit lukea tarkemmin täältä

Oletko jo Taito-jäsen?

Liittymällä jäseneksi saat Taitokeskuksien ja Taitobussin neuvojien palvelut, kurssit sekä materiaalit edullisesti käyttöösi!

Tilaa uutiskirjeemme!

Ostoskoriin 0