Näyttelyt

 

Taitokorttelissa voit tutustua monipuolisiin näyttelyihin ympäri vuoden. Mustosen talossa, Taitokorttelin Käytävägalleriassa sekä Kauppaneuvoksen Kahvilan tiloissa on vaihtuvia näyttelyitä, joissa esitellään muun muassa käsityöperinnettä, kuvataidetta ja valokuvia. 

 

Hanna Hartikaisen Sattuman sanelemaa - eläinaiheinen taidenäyttely Mustosen talon Käytävägalleriassa 8.1.-3.2.2024

 

Minun tarinani

Lapsuudessani vietin kaikki kesät maalla, jossa oli isäni sukutila. Seuranani oli kesäisin joko possu, lampaita tai vuohia – ystävistä parhaita. Ehkäpä siksi maalauksissani suosin aiheena eläimiä.

Olen itseoppinut taiteilija Liperin Ylämyllyltä, jos näin rohkenen itseäni tituleerattavan. Kävin ala-asteella harrastuksena kuvataidekoulua, jossa opittiin luovuutta monin tavoin, esim. veistoa ja painantaa. Lopulta aiheeksi tuli maalaus, jota olin kovasti odottanut. Piti maalata elävästä mallista nainen. Opettaja tuli selkäni taakse, ja ihmetteli kuinka en näe, että mallin toinen poski on sininen ja toinen vihreä. Enpä nähnyt, ja viskasin pensselit purkkiin. Jatkoin siis piirtelyä omaksi iloksi.

Mistä sitten innostukseni akryylimaalaukseen alkoi? Kasvatin 16 vuotta alpakoita, ja halusin heistä rakkaimmasta, jonka kanssa tein terapiakäyntejä vanhainkoteihin ja vammaistenhoitolaitoksiin, muotokuvan muistoksi. Pitihän se itse yrittää ikuistaa. Kiitos Tess-alpakalle sinne pilven reunalle tästäkin, hänen ansiostaan tartuin pensseleihin. Teen siis akryyliväreillä maalauksia eläimistä ja luonnosta, monesti myös tilauksesta. Esillä olevat tauluni ovat kaikki myytävänä.

Aikoinaan kävin useana vuonna täällä Taitokorttelin pihassa alpakoitteni kanssa ilahduttamassa ihmisiä. On aika sattumaa, että nyt tauluni päätyivät tänne Taitokorttelin seinille, joten siitäpä oiva nimi näyttelylleni: Sattuman sanelemaa. Toivottavasti nämä tauluni ilahduttavat myös Sinua!

Sattuman sanelemaa Taitokorttelissa käytävägalleriassa ajalla 8.1 – 3.2.2024.

 

Sattuman sanelemaa mainos

 

Samat Luudat - taidenäyttely 1.11.-30.11.2023

Kuka olen lopulta minä kaikissa rooleissani?

Onko naisen, äidin, viranomaisen, taiteilijan, opettajan tai tietoisuuden harjoittajan ydinminuus sama?

Mikä minussa muuttuu tai on muuttumatta näissä eri olemuspuolissani?

Mikä on aito itse ja voiko se hukkua näihin rooleihini tai joku jäädä päälle?

Teenkö niistä kilpeni ja pelaanko koko elämäni vain roolipeliä?

Jokaisessa roolissani tarvitsen tietynlaista osaamista, taitoja, ominaisuuksia ja työvälineitä - luutia.

Voinko kuitenkaan koskaan löytää sitä eheyttä mitä etsin? Onko tämä elämä elämisen arvoista ilman toisia? Onko minuudella väliä, jos kukaan ei sitä kohtaa?

 

Taiteessaan Kirsi Ryynänen (instagram: piitta_art) ja Sanna Tuunainen (instagram: sannatuunainenart) haastavat itsensä kohtaamaan minuutensa eri puolet ja kutsuvat kokemaan saman taidenäyttelyssään. Taiteilijat ovat läsnä lauantaina 25.11.2023 klo 12-15, kun he esittelevät näyttelyään. Samat Luudat - näyttely syntyi yhdessä tekemisen riemusta, vertaistuesta ja syvästä ystävyydestä syksyllä 2023 - miksi tehdä yksin, jos voi tehdä toisen kanssa yhdessä?

 

Näyttely on avoinna Joensuussa Taitokorttelin Mustosen talossa 1.11.-30.11.2023. Tervetuloa!

 

Samat Luudat näyttelyn teos 8 "Kaikki mikä hajosi, vie minua kotiin"

 

Tunturihaukan silmin -valokuvanäyttely (16.10.-11.11.2023)

Koe ilmastonmuutoksen vaikutukset pohjoiseen haukan silmin – tervetuloa valokuvanäyttelyyn!

Miltä Lappi tulee näyttämään tulevina vuosikymmeninä, kun se lämpenee seuraavan 50 vuoden aikana 4-5 astetta esiteolliseen aikaan verrattuna? Tunturihaukan silmin -valokuvanäyttely kuvaa haukan näkökulmasta, miten ilmastonmuutos vaikuttaa pohjoisen alueen luontoon, elinkeinoihin ja paikallisten ihmisten elämään.

Näyttely vie katsojan pohjoiseen

Pohjoisessa ilmastonmuutos näkyy jo nyt sekä luonnossa että ihmisten arjessa. Talvet ovat leudontuneet ja erittäin kireitä paukkupakkasia koetaan harvemmin. Ympäristön muutos on jo niin nopeaa, että yhden ihmissukupolven aikana avotunturi metsittyy nuoreksi metsäksi, kirkasvetinen järvi samentuu ruskeaksi ja lohikalojen sijasta pyydykseen uivat särkikalat, ahven ja hauki.

Tunturihaukan silmin – Pohjoinen alue ilmastonmuutoksen kynsissä -näyttely kokoaa kattavasti yhteen paikkaan ilmastonmuutoksen vaikutuksia Pohjois-Norjan sekä Suomen ja Ruotsin Lappiin.  Näyttelyssä yhdistyvät vaikuttava valokuvataide ja tieteellinen tietopohja.

Näyttelyn on toteuttanut Suomen ympäristökeskus

Näyttely on osa Suomen ympäristökeskuksen Ilmastonmuutoksen vaikutukset Barentsin alueen luonnon monimuotoisuuteen (BARIMS) -hanketta, ja sen toteuttamiseen ovat osallistuneet asiantuntijat ja tutkijat Suomesta, Ruotsista ja Norjasta. Näyttelyn tuottamisesta, videoista ja teknisestä toteutuksesta on vastannut mainostoimisto Laboratorio Uleåborg. Näyttely on tehty yhteistyössä ympäristöministeriön kanssa ja sen on rahoittanut ulkoministeriö.

Näyttely on esillä Joensuussa Taitokorttelin Mustosen talossa 16.10.-11.11.

Näyttelyn avajaisia vietetään 20.10. klo 12 Taitokorttelin Taito Galleriassa.

PS. Jos et ehdi paikalle näyttelyyn, niin voit tutustua siihen myös verkossa osoitteessa barentsnature.fi.

 

Tunturihaukan Silmin - valokuvanäyttelyä mainostava juliste.

 

 

Annan kammarissa Anna Bamfordin tarinaa (24.3.2022 alkaen)

 

Anna Bamfordin lapset mustavalkokuvassa: Erna, Winifred (Winnie), William (Willie), Eunice, Edwin (Teddie), Edgar

 

Kauppaneuvoksen Kahvilassa, Annan kammarissa, on kuvia Mustosen suvusta. Näyttely juhlistaa kauppaneuvos Mustosen tyttärestä Anna Bamfordista kertovaa kirjaa. Se julkistettiin 24. maaliskuuta 2022.

Annan Albumi - Kauppaneuvos Mustosen tyttären tarina kertoo suvun vaiheista  juuri Annan näkökulmasta. Joensuulainen Sirpa Sulopuisto on kääntänyt Annan englanniksi ja ruotsiksi kirjoittamat muistelmat suomeksi. Mukana on runsaasti kuvia. Kirjasta voit lukea tarkemmin täältä

 

Sirpa Sulopuiston Anna Bamfordin tarina - elämänkerran etukansi.

 

Taiteilija Pena Pennan teoksia (4.-30.8.2023)

Säästin – maalasin ITE -näyttely esittelee taiteilija Pena Pennan viimeaikaista tuotantoa. Taiteilija itse on nimennyt taidesuunnan penalismiksi. Tyylisuunta tuo mieleen piirteitä primitiivisestä taiteesta, kalliomaaluksista, 1900-luvun alkupuolen modernismista, kirkkojen lasimaaluksista ja pop-taiteesta. Esillä on akvarelli, acryyli- ja sekatekniikalla tehtyjä maalauksia, kiviä ja puuesineitä. Kuvat heijastavat myös taiteilijan liikkuvaa elämäntapaa ja erilaisten eurooppalaisten ympäristöjen vaikutusta hänen taiteeseensa.

SÄÄSTIN – MAALASIN ITE

Kaikki ei mennyt pieleen.

Penalisti Pena Penna

4.-30.8.2023

Joensuu, Taitokortteli, Mustosen talo

Pena Pennan primitiivistä taidetta muistuttava sekatekniikalla luotu teos.

Oletko jo Taito-jäsen?

Liittymällä jäseneksi saat heti Taitokeskuksien ja Taitobussin neuvojien palvelut, kurssit sekä materiaalit käyttöösi jäsenhintaan!

Tilaa uutiskirjeemme!

Ostoskoriin 0