Tapahtumat

 

VILKAS TAPAHTUMAKAUSI 2022 ON ALKAMASSA!

Taitokorttelissa nähdään ja koetaan vuoden kuluessa monenlaista. Tässä poimintoja tapahtumistamme. Viime hetken muutoksia voi aina tulla, seuraa siis ilmoitteluamme!

 

TAITOKORTTELIN KESÄKAUDEN AVAUS 20. - 21.5.2022

Pe klo 10 -17, la klo 10-15

Kesäkauden avauksemme teemana on pellava. Mitä kaikkea pellava on, mitä siitä saadaan ja mitä siitä voi tehdä?

Taito Pohjois-Karjala ry on mukana Taitoliiton, Pro Agrian ja Maa- ja kotitalousnaisten organisoimassa projektissa, jossa rohkaistaan kaikkia kokeilemaan pellavan kasvattamista. Neliömetri pellavaa -pellavankasvatusprojektissa innostetaan tutustumaan pellavakuidun matkaan aina siemenen viljelystä korjuuseen ja kuidun työstämiseen asti. 

Kylvämme pellavaa kasvatuslaatikoihin Taitokorttelin sisäpihalla perjantaina 20. toukokuuta klo 12. Tule katsomaan!  Samalla saat vinkkejä siihen, miten itse voit kokeilla kasvattamista samalla tavalla pienessäkin kaupunkipihassa. Kylvön jälkeen on kiinnostavaa seurata kesän mittaan, kasvaako pellava! 

Korttelin sisäpihalla on perjantaina ja lauantaina useita myyjiä. Tarjolla on paitsi pellavaisia tuotteita myös mm. koruja ja käsitöitä.

Perheentalon edustalla Polkuautopiha avautuu perjantaina, ajelemaan pääsee silloin klo 10-17 eli koko päivän ajan. Tervetuloa huristelemaan!

Monikulttuurinen teatteriyhdistys Rankids ry tulee myös Taitokortteliin perjantaina. "Kolme toivomusta" -musikaalikomedian näyttelijäjoukko on tavattavissa klo 10–17 välisenä aikana. Päivän aikana voit kuulla ja nähdä myös pieniä maistiaisia tulevasta kesäteatteriesityksestä, osallistua lippuarvontaan sekä varata lippuja ennakkoon näytöksiin.

 

JOE VINTAGE 2022 LAUANTAINA 11.6.2022

Kellohelmat, vanhat autot, vintage-esineet ja vanhat koulukäsityöt tuovat tunnelmaa Taitokortteliin lauantaina 11. kesäkuuta klo 10 -16. Millaisia käsitöitä kouluissa tehtiin vaikkapa 1950-luvulla? Millaisia kädentaitoja tarvitaan autoa entisöidessä tai vintage-vaatteita korjatessa? 

Pin Up Siskot ry järjestää Taitokorttelin lavalla valtakunnallisen Pin Up Sisko -mallikilpailun. Hot Rodders Polvijärvi tuo puolestaan näytille upeita, vanhoja autoja ja MC Varatuluppa mopedeja. Lue lisää tapahtumasta täällä.

 

Tapahtuman juontaa Yleltä tuttu Nelli Hyttinen. Esiintymislavalla nähdään mm. Väinö Maslov, joka ihastutti esiintymisellään The Voice of Finland -kilpailussa. Tunnelman täydentää Pate Friman & Orient Express.

Vasemmalla Nelli Hyttinen (kuva Studio Marika Kiviharju), oikealla Väinö Maslov

 

WANHAN KAUPUNGIN PÄIVÄ LAUANTAINA 6.8.2022

Wanhan kaupungin päivä palaa parin vuoden tauon jälkeen uudistuneena lauantaina 6. elokuuta klo 10 -15. Tarjolla on wanhan ajan markkinameininkiä ja reipasta ohjelmaa, kun Waikko Joe ja Humut Kylässä ottavat tunnelman hoitaakseen. Mukana myös Teatteri Traktori ja Runon Ystävät ry. 

Taidon ja käsityön viikossa, Joe Vintage 2022 -tapahtumassa ja Wanhan kaupungin päivässä
mukana Joensuun kaupungin kulttuuripalvelut

Oletko jo Taito-jäsen?

Liittymällä jäseneksi saat Taitokeskuksien ja Taitobussin neuvojien palvelut, kurssit sekä materiaalit edullisesti käyttöösi!

Tilaa uutiskirjeemme!

Ostoskoriin 0