Ihana kesä Taitokorttelissa - tule mukaan tunnelmaan!

29.06.2023

Taitokorttelin kesänäyttelyt 

Taitokorttelin kesänäyttelyt 3.7.–5.8. Taitokorttelin kesäaitoissa Juuan SM -Kivenveistofestivaalin kiviveistoksia ja virkattuja moottorisahoja. 

Aitoissa

Taito Shopin suvipuoti ja Kirsi K käsityömyymälä

Lasten polkuautopiha 

Lasten polkuautopiha on avoinna 3.7.–3.8. Taitokorttelin sisäpihalla. Ohjattua liikenteenopiskelua ja huimaa polkuautoilua. Pihan ohjaajat Pelastakaa lapset ry.

 

Taitotorstait Taitokorttelissa

Taitotorstait järjestetään perinteisesti Taitokorttelin sisäpihalla heinäkuussa torstaisin klo 11–15.

Tule tekemään käsitöitä ja viihtymään lumoavassa Taitokorttelissa.

Taitotorstai on Non-Stop työpaja, johon voit tulla haluamaasi aikaan. Ilmoittautumalla etukäteen, varmistat paikkasi työpajaan.

Ilmoittautua voit verkkosivujen kautta tai puhelimitse suoraan Taitokeskukseen puh. 050 315 6946.

Aiheet ja tekniikat:

6.7. Juuttialunen kattaustekstiiliksi, pajamaksu 15 €

13.7. Paperinarukukka, pajamaksu 12 €

20.7. Tuftattu minitaulu, pajamaksu 20 €

27.7. Vaatteen tuunaus kirjomalla, pajamaksu 12 €

 

Musiikkihetkiä

Joensuun Kalevalaiset Naiset ry järjestää heinäkuussa kaikille avoimia ja maksuttomia kansanmusiikkihetkiä Taitokorttelin pihapiirissä.

Musiikkihetket tuovat Joensuun kesään karjalaisia ja kalevalaisia säveliä sekä etnomusiikkia myös uusin tavoin tulkiten. Tilaisuudet kestävät 30–45 min ja niissä on pieni väliaika.

Tilaisuudet mahdollistavat:

Kuvan esikatseluKuvan esikatselu

To 6.7. klo 15 Mari Matveinen laulu ja kantele

To 13.7klo 15 Kanteleduo Soittu, Saila Kinnunen ja Saila Miinalainen

To 20.7. klo 15 Liisa Matveinen ja Armas E.Leopold  -yhtye Mammu Koskelo, Eve Pietarinen ja Esko Vihava. 

Armas E.Leopoldin musiikkia maustavat Eino Leinon säkeet.

taitokortteli_jonnenuutinen (6).jpg

Iltapäivien aurinkoisin terassi kutsuu Kauppaneuvoksen kahvilan herkkujen äärelle. Maittava keittolounaamme on tarjolla jokaisena arkipäivänä, lounaslistamme löydät täältä Kauppaneuvoksen kahvilan keittiössä valmistuvat suussa sulavat herkut kesän juhliin. Kakut, leivokset, pikkuleivät, suolaiset kranssit ja piiraat. Ja tietysti kaupungin parhaat pullat!  Kauppaneuvoksen kahvila tarjoaa lisäksi upeat tilat perhejuhliin tai kokouksiin. Valittavanasi on useita, tunnelmaltaan erilaisia juhlatiloja. Toivomasi tarjoilut hoituvat kätevästi kahvilan kautta.

 

Wanhan Kaupungin Markkinat la 5.8. TAPAHTUMA ON PERUTTU!

Feresien helmat heilahtelevat ja wanhat asut ovat arvokkaasti kävijöillä esillä. Wanhan kaupungin päivä tuo Taitokortteliin vanhan ajan markkinameininkiä lauantaina 5. elokuuta klo 10-15. Puodit palvelevat Mustosen talossa ja piharakennuksissa. Myyntikojut ja -teltat ovat pullollaan uuden sadon herkkuja, maakunnan makuja ja tuotteita sekä käsityöläisten taidonnäytteitä. Aitoissa avoinna näyttelyt ja kaikkea mielenkiintoista tarjolla. Tervetuloa myymään tuotteitasi, ota yhteyttä tuija.tekin@taitopohjoiskarjala.fi Myyntipaikat täyttyvät sukkelasti! Markkinameininkiä ja hyvää tunnelmaa Taitokorttelissa.

 

Joen Yö pe 18.8.

Kaupungin Joen Yön teemana on ysäri ja Taitokorttelissa mukaillaan teemaa myös.

Taitokortteli palvelee pe 18.8. klo 10–22 ja Kauppaneuvoksen ysäritarjoilut niin herkuilla kuin juomillakin varustettuna. Putiikit talossamme ovat myös avoinna mielenkiintoisilla sisällöillään ja ysärimusiikki soi pihoillamme. Myyjiä punaisiin kojuihin ja telttoihin on myös taas tulossa. SPR:n Retropiste Kontti tarjoilee myös parhaat palat poimittavaksi. Näyttelyt aitoissa ja Mustosen talossa ovat myös auki, kuten myös talossa ja aitassa käsityöyrittäjien putiikit. Varaa myyntipaikkasi tuija.tekin@taitopohjoiskarjala.fi

Pimeitä tarjouksia ja himmeitä hintoja!

Ysärimusiikkia

Oletko jo Taito-jäsen?

Liittymällä jäseneksi saat heti Taitokeskuksien ja Taitobussin neuvojien palvelut, kurssit sekä materiaalit käyttöösi jäsenhintaan!

Tilaa uutiskirjeemme!

Ostoskoriin 0