Joe Vintage 2022 lähestyy - alkukesän odotetuin päivä on pian täällä

30.05.2022

Joe Vintage 2022 lähestyy!

Odotettu tapahtuma koetaan Joensuun Taitokorttelissa lauantaina 11. kesäkuuta klo 10–16.

Korttelin sisäpiha täyttyy teemaan liittyvistä paikallisista käsityön taitajista ja myyjistä. Mukana ovat esimerkiksi käsilaukkuja tekevä Sulokas ja mm. autojen verhoilut osaava Liituraita Joensuusta. Rubylea tulee Helsingistä, mutta yrittäjä, modisti Eini Immonen on Joensuusta kotoisin. Einin käsissä syntyvät mm. vintage-päähineet ja turbaanit. Mukana ovat myös antiikkia ja retroa myyvät Woten Puoti (Kontiolahti) ja Antiikkineuvos (Viinijärvi). Lisäksi korttelista löytyy tapahtumapäivänä mm. koruja sekä aitoja vintage-vaatteita ja asusteita.

Esiintyjien listalla ovat Joensuun salsa-yhdistys Salsa del Esten ryhmä nimeltä Rueda del Este, laulaja Väinö Maslov Kiteeltä (tuttu The Voice of Finland -kilpailusta) sekä Pate Friman & Orient Express. Tapahtuman juontaa Nelli Hyttinen.

Hot Rodders Polvijärvi tuo nähtäväksi upeita vanhoja autoja. Hot Roddersien autonäyttely sijoittuu käytännössä Taitokorttelin kupeessa olevaan Pohjoiseen Rantapuistoon. Esittelyssä on noin 25 upeaa autoa, lupaa kerhon puheenjohtaja Mika Rieppo.

- Mukana on mm. juuri entisöity Ford Escort RS 2000 vuodelta 1973. Lisäksi paikalle on tulossa jäsenemme Jarmo Sulka-ahon Chevrolet Bel Air vuosimallia 1955, joka kävi juuri tekniikkapäivityksessä, Rieppo kertoo.

 

Autonäyttelyn lisäksi kaupungintalon takana on pienehkö harrasteparkki, jonne otetaan rajattu määrä harrasteautoja. Tämä harrasteparkki ja Hot Roddersien autonäyttely ovat avoinna lauantaina klo 10–14. Alueille on vapaa pääsy, kuten koko Joe Vintage 2022 -tapahtumaan Taitokorttelissa.

MC Varatuluppa tuo nähtäväksi vanhoja mopedeja Taitokorttelin sisäpihalle.

Pin Up Siskot ry puolestaan järjestää korttelin esiintymislavalla Pin Up Sisko -mallikilpailun.

- Herkullinen kattaus vahvaa kisakokemusta ja toisaalta myös raikasta tuoreutta. Näyttävä ja jännittävä kisa tulossa, kuvailee yhdistyksen puheenjohtaja Hanne Kytökangas.

Taitokeskuksen näyttelyssä voi koko perheen kanssa tutustua siihen, millaisia käsitöitä koulussa aikoinaan – silloin kun mummi ja ukki olivat koulussa – tehtiin.

KUNNIANOSOITUS KÄDEN TAIDOILLE

Koko tapahtuma on kunnianosoitus käden taidoille, kestävälle tekemiselle ja kierrättämiselle. Vintage-vaatteiden harrastajat korjaavat ja muokkaavat vanhoja asuja, autoharrastaminen vaatii kädentaitoja niin tekniikan, maalipinnan kuin verhoilujen osalta. Kun käsilaukku tai koru on paikallista tekoa, sille löytyy myös korjaaja.

Kädentaidoilla ja osaamisella syntyvät myös suolaiset ja makeat herkut Kauppaneuvoksen kahvilan keittiössä. Sultsinabaarin korttelin sisäpihalle tuo Kotileipomo Eeva Karttunen Ilomantsista.

AIKATAULU

Klo 10 Avaus; kulttuuripersoona Tuire Hindikka

Klo 10.15 Salsa del Este, tanssiesitys

Klo 10.30 MC Varatuluppa saapuu kortteliin

Klo 11.00 Väinö Maslov esiintyy

Klo 12.00 Pin Up Sisko -mallikilpailun esittäytymiskierros

Klo 12.30 Pate Friman & Orient Express esiintyy

Klo 14.30 Pin Up Sisko -mallikilpailun toinen kierros

Klo 15.00 Pin Up Sisko -mallikilpailun voittajan julkistaminen

Klo 15.15 Pate Friman & Orient Express esiintyy

Klo 16.00 Tapahtuma päättyy

​​Tapahtumassa mukana Joensuun kaupunki ja VisitKarelia

Oletko jo Taito-jäsen?

Liittymällä jäseneksi saat heti Taitokeskuksien ja Taitobussin neuvojien palvelut, kurssit sekä materiaalit käyttöösi jäsenhintaan!

Tilaa uutiskirjeemme!

Ostoskoriin 0