Joe Vintage 2022 onnistui yli odotusten - moni toivoi tapahtumalle heti jatkoa

14.06.2022

Joensuun Taitokorttelin uusi kesätapahtuma Joe Vintage 2022 valloitti niin yleisön kuin kaikki muutkin mukana olleet. Lauantaina 11. kesäkuuta toteutettu tapahtuma käynnistyi aamupäivällä upeassa, aurinkoisessa säässä. Taitokorttelin sisäpiha täyttyi paikallisten kädentaitajien tuotteista, kuten käsilaukuista, vintage-henkisistä päähineistä ja koruista. Lisäksi paikalla oli useita aitojen vintage-vaatteiden ja -esineiden myyjiä. 

Kuvassa vasemmalta Rubylean Eini Immonen, keskellä kuvassa Sulokkaan Sini Hulkkonen ja äärimmäisenä oikealla Liituraidan Leena Hovattala

 

Tapahtuman juontaja Nelli Hyttinen piti yleisön ajan tasalla tapahtumien ja tarjonnan osalta. Joensuun salsayhdistyksen Rueda del Este -ryhmä toi aamupäivään tanssin muodossa lämpimän tuulahduksen, jonka jälkeen yleisöä villitsi kiteeläinen laulaja Väinö Maslov.

 

Taitokorttelin kupeessa Pohjoisessa Rantapuistossa nähtiin kokoelma upeita autoja, kun Hot Rodders Polvijärvi ry toi jäsentensä kalustoa paikalle autonäyttelyyn. Yleisö sai äänestää suosikkiautoaan: voiton vei kuvassa oleva Chevrolet Corvette vuodelta 1958. Sen omistaa liperiläinen Juhani Hirvonen.

 

Taitokorttelin esiintymislavalla käytiin päivän kuluessa Pin Up Sisko 2022 -kilpailu. Yleisön äänet sai tässä kilpailussa kilpailijatar numero 3 Kitty M (kuvassa vasemmalla). Koko kilpailun voiton vei numerolla 6 kisannut Cherry BlackLace.

Kuva: Pin Up Siskot ry

 

Moni tuli varta vasten katsomaan ja kuuntelemaan mainiota Pate Friman & Orient Express -orkesteria. Hyvä meininki sai monen tanssijalan vipattamaan.

 

Tapahtuma onnistui kaikin puolin erinomaisesti. Sää oli koko päivän upea, lämmin ja aurinkoinen. Hyväntuulisia, hymyileviä ihmisiä viipyili korttelissa ja viereisessä puistossa autonäyttelyssä. Ilahduttavan iso osa kävijöistä oli myös innostunut pukeutumaan teemaan sopivasti kellohelmoihin ja vintage-asuihin. Tapahtumasta muodostui aidosti koko perheen tapahtuma, joka selvästi kiinnosti myös miesväkeä. Taitokorttelissa ja autonäyttelyssä arvioidaan olleen jopa yli kahdeksantuhatta kävijää.

Monet kävijöistä, erityisesti kauempaa tulleet ulkopaikkakuntalaiset olivat positiivisesti yllättyneitä ja vähän ihmeissäänkin; kuinka Joensuussa voi olla tällainen, näin hieno tapahtuma? Tapahtumasta toivottiin vilpittömästi jokavuotista perinnettä saman tien. Sama toive kuultiin myös mukana olleilta käsityöläisiltä ja myyjiltä.

Taito Pohjois-Karjala ry kiittää lämpimästi kaikkia tapahtumassa käyneitä, esiintyjiä sekä yrityksiä ja yhteistyökumppaneita! 

Oletko jo Taito-jäsen?

Liittymällä jäseneksi saat heti Taitokeskuksien ja Taitobussin neuvojien palvelut, kurssit sekä materiaalit käyttöösi jäsenhintaan!

Tilaa uutiskirjeemme!

Ostoskoriin 0