Kesä käsillä -käsityöleirit tuovat lapset Taitokortteliin

24.05.2023

Kevätjuhlat on pian juhlittu ja lapset pääsevät kesälomille kouluista. Taitokeskus Joensuu järjestää kesäkuussa monipuolista tekemistä lapsille ja nuorille käsityöleirien merkeissä. Kaikilla Taitokeskus Joensuun leireillä on vielä tilaa.

Kesä käsillä – käsityöleiri 7–10-vuotiaille, ti-pe 6.–9. kesäkuuta klo 10–14

Kesä käsillä – käsityöleiri 11–14-vuotiaille, ti-pe 13.–16. kesäkuuta klo 10–14

Kudontaleiri 7–15-vuotiaille, ma-to 19.–22. kesäkuuta klo 10–14

Lasten Kesä käsillä -käsityöleirit tuovat iloa ja eloa Taitokortteliin kesäkuussa, kertoo Taito-käsityökoulu Kässän opettaja Venla Vainikka.

-Käsityöleireillä tehdään monenlaisia käsitöitä iloisella ja hyvällä tekemisen meiningillä. Leireillä on värjätty ja painettu kangasta itse ommeltuihin essuihin sekä kalastajahattuihin, huovutettu pieniä suloisia hahmoja sekä taiteiltu paperimassasta Taitokorttelin punaisen aitan asukkaita. Ideointia, suunnittelua ja joitakin työvaiheita on mukavaa tehdä lasten kanssa ulkona, sillä Taitokortteli historiallisena ympäristönä antaa paljon inspiraatiota, Venla Vainikka kertoo.

Tulevan kesän käsityöleireille on jo suunniteltu toteutettavia tekniikoita ja teema.

-Käsityöleirien suunnittelussa on otettu huomioon se, että leirille tulee ensikertalaisia sekä kokeneita käsityöleiriläisiä. Materiaalit, tekniikat ja teemat vaihtelevat vuosittain. Tälle kesälle käsityöleirien teemaksi on valikoitunut ”Maailmanmatkalla”, Vainikka myhäilee.

Kasityokoulu_Taito_HiljaMustonen_www_005.jpg

Kesän käsityöleiri voi innostaa uuteen harrastukseen

Taito Pohjois-Karjala ry tarjoaa Taitokorttelissa lapsille ja nuorille taiteen perusopetuksen mukaista tavoitteellista kädentaitojen opetusta Taito-käsityökoulu Kässässä. Opetusta järjestetään myös yli 18-vuotiaille aikuisille Taito-käsityökoulu Aikussa. Käsityökouluissa opitaan käsitöiden tekemisen vaiheita ideoinnista aina työn valmistukseen ja arviointiin, tutustuen erilaisiin käsityötekniikoihin, -perinteisiin ja materiaaleihin. Syksyn 2023 Taito-käsityökoulu ryhmiin voi ilmoittautua Taitokorttelin verkkosivuilla.

Oletko jo Taito-jäsen?

Liittymällä jäseneksi saat heti Taitokeskuksien ja Taitobussin neuvojien palvelut, kurssit sekä materiaalit käyttöösi jäsenhintaan!

Tilaa uutiskirjeemme!

Ostoskoriin 0