Kohti ystävänpäivää Taitokorttelissa

31.01.2022

 

Ajatuksia ystävyydestä ja oivallisia lahjavinkkejä

 

Joensuun Taitokortteli on monien ystävysten kohtaamispaikka. Tärskyt sovitaan korttelin sisäpihalle, kenties jonkun putiikin kulmalle tai Kauppaneuvoksen Kahvilaan.

Taitokeskuksessa yhdessä liikkuvia ystävyksiä nähdään päivittäin, kertoo Taito Pohjois-Karjala ry:n käsityökulttuurivastaava Kati Korhonen.

- Kaverukset saattavat tulla kutomaan yhdessä ja haluavat vierekkäiset kangaspuut. Tai sitten ystävykset tulevat ostamaan neulelankoja. Toinen on luvannut neuloa toiselle vaikka villapaidan. Toinen valitsee mieleisensä värit ja toinen neuvoo, millaisia lankojen pitäisi juuri tähän tarkoitukseen olla.

Mikä ilo - ystävän rakkaudella neuloma villapaita!

Ystävänpäivälahjankin voi neuloa, tai sitten lahjaksi voi antaa tarvikepaketin niin intohimoiselle kuin aloittelevalle neulojalle. Kati Korhosen lahjavinkki ystävänpäiväksi onkin Ruusunnuppu-kaulurin tarvikepaketti. Sitä on saatavana useissa eri väreissä.

 
Käsityöneuvoja Venla Vainikan (kuva yllä) esittelemä kauluri on juuri tämä mainittu Ruusunnuppu-malli. Sen tarvikepaketin saa nyt 20 prosentin alennuksella ystävänpäivään eli 14. helmikuuta saakka (normaalihinta 40 €).

 

Mitä ystävyys sitten on? Ystävät voivat olla vähän kuin toinen perhe, sanoo Mustosen Puodin yrittäjä Iida Kinnunen.

- Heidän kanssaan voi jakaa asioita, oli se sitten mitä tahansa, eivätkä he tuomitse. Se on sitä, että tuetaan toista hyvinä ja huonoina aikoina. Ilman ystäviä elämä tuntuisi tyhjältä, Iida Kinnunen pohtii.

Mustosen Puodista ystävänpäivälahjaksi löytyy mm. Lemmen kuohu -juomaa (13.90 €), tuoksukynttilöitä (7.50 €) tai Tosimisun napanteria (6.80 €). 

 

Tiilitalossa Design by KIETOn myyntitiskin ääressä yrittäjä Tuomo Hiltusen ajatukset suuntautuvat kotiin – siellä on se paras ystävä eli vaimo Annika.

- Täytyy olla aika hyvä ystävä, että tällaista työtä pystyy tekemään. On iloja, on huolia ja murheita. Se vaatii vahvan ystävyyden, että sitä hommaa voi viedä eteenpäin, Tuomo pohtii yrittäjäpariskunnan ystävyyttä.

- Sitten jos muista ystävistä puhutaan, niin meillä on sellainen porukka, armeijakavereitten poppoo, vajaat kymmenen ihmistä. Kerran vuodessa nähdään. Viime vuonna tuli täyteen neljännesvuosisata tätä ystävyyttä. Vaikka nähdään vain kerran vuodessa, niin ollaan vilpittömästi tosi hyviä ystäviä. Se kuvastaa ystävyyden vahvuutta, ei tarvitse olla jatkuvasti tekemisissä.

Kietolaisten lahjavinkit ystäville ovat suklaalevyt (7.90 €), korvakorut (34 €) ja kortit (alk. 2.50 €).

 

Ole ystävä minulle, kyllä minä olen myös sinulle! Näin vastaa Matelin lahja-aitan yrittäjä Raili Tikka kysymykseen ystävyydestä.

- Ystävyys kantaa parhaimmillaan läpi koko elämän. Minun parhaimmat ystävät ovat opiskeluajoilta, ne ovat säilyneet yli 50 vuotta. Sellaiset ystävyydet ovat vahvoja.

- Ystävän pitää olla luotettava, hänen pitää jaksaa kuunnella sinua huonoinakin hetkinä, tuoda iloa elämään. Se on joku sellainen sielujen sympatia, siitä se ystävyys tulee, Raili Tikka muotoilee.

Railin vinkit ystäväpäivälahjaa etsiville ovat Pirtsakan mimmin pikahuolto -paketti (13.90 €), suklaamuikut (4 €), karjalanpiirakka-avaimenperä (12.90 €) ja uutuustuote suklainen Toivon torttu (2.50 € kpl).

 

Myymälänhoitaja Marja Mustonen asettelee herkkuja esille Taito Shopissa ja pysähtyy pohtimaan ystävyyttä.

- Ystävyys merkitsee sitä, että on tukena toiselle vaikeina ja hyvinä hetkinä, sitä että kuuntelee. Vastavuoroisesti toinen on valmis samaan, se ei ole yksipuolista. Ystävä jakaa hyviä ja huonoja kokemuksia yhdessä, on mukana elämän matkalla, Marja Mustonen sanoo.

Taito Shopista löytyy ystävälle vaikkapa mansikka-maitosuklaalevy (7.90 €), käsintehty suklainen kortti (9.95 €) ja valkosuklaakahvia (7.80 €).

 

Sarustiikan Milla Solehmainen ja Inka Keronen ovat ystäviä yli kahdenkymmenen vuoden ajalta. He tutustuivat aikoinaan ammattikorkeakoulussa. Tie vei välillä eri paikkakunnille, mutta kylässä käytiin aina puolin ja toisin. Muutama vuosi sitten ystävykset päätyivät sattumalta samaan  työpaikkaan Sarustiikkaan.

- Onhan tämä onnea, että saa olla hyvän kaverin kanssa samassa työpaikassa – nythän me ollaan kuin siskoksia, Milla huokaa ääni täynnä lämpöä.

- Sanotaankin aina, että me ollaan yhdessä yhdet aivot. Kun toinen ei ole töissä, niin puolet aivoista puuttuu, Inka nauraa – ja nauruun purskahtaa myös Milla tämän ajatuksen äärellä.

Sarustiikasta ystävänpäivän pakettiin saattaisi päätyä vaikkapa tarvikepaketti pipon tekemistä varten. Knitting for Olive -lankapaketti sisältää ohjeen (26.50 €). Ja hei - ystävyksille tietysti samanlaiset!

 

Upean väristen lankojen keskellä  ystävyyden merkitystä pohtii KuituKeijun lankapuodin yrittäjä Tuija Kinnunen. Päällimmäiseksi nousee kiitollisuus erilaisista ystävistä.

- Ystävät voivat olla luonteeltaan erilaisia, harrastuksiltaan erilaisia, eri ikäisiä. Heidän kanssaan voi tehdä erilaisia asioita. Jonkun kanssa jaetaan tunteita ja tuntemuksia, toisen kanssa harrastetaan jotain. On ihanaa, että on erilaisia ihmisiä ympärillä, Tuija Kinnunen tuumaa.

Ystävänpäiväksi Tuija nostaa tarjolle silmukkamerkkejä (14 €), rannekoruja (14.95 €) ja hauskoja kortteja (2 €).

 

Kortteja ystävälle löytyy myös Aiku Ihana -myymälästä. ”Sie oot ihana” lukee yrittäjä Mervi Patrosen taiteilemassa kortissa.

- Ystävänpäivän lahjan ei tarvitse olla mitään suurta. Se voi olla vaikka pieni teepussin alunen. Minulla on asiakkaina kolmen naisen porukka, joilla on yhteinen voimalause. Yksi heistä teetti minulla juuri teepussialustat, joihin on kirjoitettu tämä voimalause. Se koko ajan muistuttaa heitä tästä ystävyydestä ja ystäväporukasta, Mervi Patronen kertoo.

Siispä ystävänpäivän pakettiin teepussin alunen (6.80 €) ja mukaan käsintehty kortti (6 €).

 

Kauppaneuvoksen Kahvilan ravintolapäällikkö Jukka Purmonen miettii, kuinka ajan merkitys katoaa, kun ystävyydestä on kyse.

- Minulla on sellaisia ystäviä, joita ei näe kenties vuosiin, mutta sitten kun tavataan, niin tuntuu kuin olisi nähty eilen. Juttu jatkuu saman tien. Hyvälle ystävälle puhua voi asiasta kuin asiasta, voi olla rento hänen seurassaan, Jukka Purmonen sanoo.

Yllätä ystävä herkuttelulahjakortilla Kauppaneuvoksen Kahvilaan! Sitten vaan yhdessä vaikkapa leivosten tai kakkupalojen äärelle. Ystävänpäivän etkoilla lauantaina 12. helmikuuta tarjolla on mm. ystävänpäivän leivonnaisia, pinkkejä macarons-leivoksia ja sydänmuru-pikkuleipiä. 

Oletko jo Taito-jäsen?

Liittymällä jäseneksi saat heti Taitokeskuksien ja Taitobussin neuvojien palvelut, kurssit sekä materiaalit käyttöösi jäsenhintaan!

Tilaa uutiskirjeemme!

Ostoskoriin 0