Rajoituksia ja keittiöremonttia

12.01.2022

Taitokorttelin tammikuu: rajoituksia ja keittiöremonttia (12.1.2022)

 

 

Joensuun Taitokorttelin tammikuu on alkanut koronarajoitusten keskellä. Itä-Suomen aluehallintoviraston tekemät rajoituspäätökset vaikuttavat toimintaan monella tavalla, kertoo Taito Pohjois-Karjala ry:n toiminnanjohtaja Tuija Tekin.

- Aikuisille suunnattuja kädentaitokursseja ei voi järjestää ennen kuin rajoitukset päättyvät tai niitä lievennetään. Lisäksi Kauppaneuvoksen kahvilassa joudutaan rajoittamaan asiakasmäärää, Tuija Tekin sanoo.

Kauppaneuvoksen kahvila on kuitenkin avoinna, samoin Taitokeskus, Taito Shop ja korttelin putiikit palvelevat normaalisti.

- Toimimme terveysturvallisesti ja suosittelemme maskin käyttöä sekä käsienpesua, toiminnanjohtaja korostaa.

Taitokeskus Lieksa ja Taitokeskus Ilomantsi palvelevat niin ikään normaalein aukioloajoin.

 

Lattiaremontti sulkee kahvilan

Kahvilan toimintaan on tulossa muutaman päivän katkos keittiöremontin vuoksi. Remontissa uusitaan lattiamateriaaleja.

- Keittiö saa remontin myötä myös uudet uunit käyttöönsä. Sen myötä kasvaa kapasiteetti tehdä ruokaa myös isommille asiakasmäärille erilaisissa kokous- ja perhejuhlatilaisuuksissa, iloitsee ravintolapäällikkö Jukka Purmonen.

Remontin vuoksi Kauppaneuvoksen kahvila on suljettu maanantaista keskiviikkoon 17. – 19. tammikuuta. Kahvilan herkkuja ja tilaustuotteita päästään tekemään uusituissa tiloissa jälleen 20. tammikuuta alkaen.

 

 

Käsityölauantai toteutuu osittain

Valtakunnallista Käsityölauantaita vietetään 15. tammikuuta. Rajoitukset vaikuttavat päivän toteuttamiseen, sanoo Taito Pohjois-Karjala ry:n käsityökulttuurivastaava Kati Korhonen.

- Varsinaista yleisötilaisuutta tai kursseja emme pysty valitettavasti nyt järjestämään. Taitokeskuksessa asioivat voivat kuitenkin käydessään tutustua vuoden 2022 käsityötekniikkaan, joka on värjäys luonnonväreillä. Myytävänä on esimerkiksi tarvikepaketteja purkkivärjäystä varten, Kati Korhonen kertoo.

Taitokeskuksen viereisessä liiketilassa on tarjolla tietoa paitsi värjäyksestä luonnonväreillä, myös kevätkauden kursseista.

 

Vuoden käsityötekniikka innostaa kotivärjäykseen luonnonväreillä

Valtakunnallinen Taitoliitto haluaa vuoden käsityötekniikan valinnalla herättää keskustelua tekstiilien ja materiaalien vastuullisuudesta. Luonto tarjoaa kotivärjärille laajan aarreaitan erilaisia innostavia kokeilumahdollisuuksia. Kaikkea värjäystä ei voida nykyisillä tuotantomäärillä korvata luonnonväriaineilla, mutta kotioloissa ja pienimuotoisesti harrastaja voi omilla värjäyksillään tukea vastuullista tuotantoprosessia, kerrotaan Taitoliitosta.

Värjätään yhdessä -projekti käynnistyy tammikuussa. Taitoliitto julkaisee nettisivuillaan taito.fi värjäysohjeita, videoita värjäysvinkeistä ja tietoa värjäysprosesseista. Niin sanotun purkkivärjäyksen ensimmäinen ohje julkaistaan maanantaina 17. tammikuuta. Tämän ohjeen voi noutaa jo etukäteen Käsityölauantaina 15. tammikuuta Taitokeskus Joensuusta ja Taitokeskus Lieksasta.

Oletko jo Taito-jäsen?

Liittymällä jäseneksi saat heti Taitokeskuksien ja Taitobussin neuvojien palvelut, kurssit sekä materiaalit käyttöösi jäsenhintaan!

Tilaa uutiskirjeemme!

Ostoskoriin 0