Sattuman sanelemaa -taidenäyttely

16.01.2024

Sattuman sanelemaa - taidenäyttely Mustosen talon käytävägalleriassa 8.1.-29.2.

 

Tule ja koe Hanna Hartikaisen viehättävä eläin- ja luontoaiheinen näyttely Mustosen Talon käytävägalleriassa!

 

Minun tarinani

Lapsuudessani vietin kaikki kesät maalla, jossa oli isäni sukutila. Seuranani oli kesäisin joko possu, lampaita tai vuohia – ystävistä parhaita. Ehkäpä siksi maalauksissani suosin aiheena eläimiä.

Olen itseoppinut taiteilija Liperin Ylämyllyltä, jos näin rohkenen itseäni tituleerattavan. Kävin ala-asteella harrastuksena kuvataidekoulua, jossa opittiin luovuutta monin tavoin, esim. veistoa ja painantaa. Lopulta aiheeksi tuli maalaus, jota olin kovasti odottanut. Piti maalata elävästä mallista nainen. Opettaja tuli selkäni taakse, ja ihmetteli kuinka en näe, että mallin toinen poski on sininen ja toinen vihreä. Enpä nähnyt, ja viskasin pensselit purkkiin. Jatkoin siis piirtelyä omaksi iloksi.

Mistä sitten innostukseni akryylimaalaukseen alkoi? Kasvatin 16 vuotta alpakoita, ja halusin heistä rakkaimmasta, jonka kanssa tein terapiakäyntejä vanhainkoteihin ja vammaistenhoitolaitoksiin, muotokuvan muistoksi. Pitihän se itse yrittää ikuistaa. Kiitos Tess-alpakalle sinne pilven reunalle tästäkin, hänen ansiostaan tartuin pensseleihin. Teen siis akryyliväreillä maalauksia eläimistä ja luonnosta, monesti myös tilauksesta. Esillä olevat tauluni ovat kaikki myytävänä.

Aikoinaan kävin useana vuonna täällä Taitokorttelin pihassa alpakoitteni kanssa ilahduttamassa ihmisiä. On aika sattumaa, että nyt tauluni päätyivät tänne Taitokorttelin seinille, joten siitäpä oiva nimi näyttelylleni: Sattuman sanelemaa. Toivottavasti nämä tauluni ilahduttavat myös Sinua!

Sattuman sanelemaa Taitokorttelissa käytävägalleriassa ajalla 8.1 – 29.2.2024.

Oletko jo Taito-jäsen?

Liittymällä jäseneksi saat heti Taitokeskuksien ja Taitobussin neuvojien palvelut, kurssit sekä materiaalit käyttöösi jäsenhintaan!

Tilaa uutiskirjeemme!

Ostoskoriin 0