Yhdistyksemme ottaa osaa Joensuun ilmastotyöhön.

15.03.2024

Tavoitteenamme on yhdessä muiden ilmastokumppaneiden kanssa vähentää Joensuun päästöjä 60% vuoden 2007 tasosta vuoteen 2025 mennessä

 

Ilmastokumppanuudessa on kyse Joensuun edistämisestä yhdessä kohti kestävää yritystoimintaa ja hiilineutraalimpaa Joensuuta. Tarkoituksena on hyödyntää alueen yritysten ja yhteisöjen ponnisteluja kohti ympäristöystävällisiä ratkaisuja, joilla pienennetään ilmastopäästöjä ja kehitetään omia ilmastoystävällisiä ratkaisuja asiakkaille. Joensuussa tehdään monia ilmastotoimia ja liitymme innolla mukaan vahvistukseen päästäksemme yhdessä tavoitteeseen. 

Taito Pohjois-Karjala on yhdistystoiminnassaan sitoutunut ylläpitämään kestävän kehityksen periaatteita. Näitä samoja periaatteita pyrimme myös noudattamaan Taitokorttelin jokapäiväisessä toiminnassa. Edistämme ohessa myös kulttuuria, sillä tiloissamme on ollut esillä useita kierrätysmateriaaleista koostettuja teoksia ja näyttelyitä, joita ylpeästi esittelemme Mustosen talon Käytävägalleriassamme. 

Taito Pohjois-Karjala on jo pitkään tehnyt töitä kestävän ja ympäristöystävällisen yritystoiminnan kannalta yhdessä Taitokortteliin kuuluvien yritysten kanssa. Olemme pitäneet huolta ympäristöstämme välttämällä tarpeetonta materiaalien hävittämistä. Yrityksistämme muun muassa Sarustiikka ja Matelin Lahja-Aitta hyödyntävät tuotteissaan kierrätysmateriaaleja luoden esteettisestikin miellyttäviä asuste- ja sisustusesineitä. Kauppaneuvoksen kahvilamme pyrkii minimoimaan muun muassa ruokahävikistä johtuvan rasituksen ympäristölle. Tämä onnistuu tarkasti suunnitelluin ja toteutetuin lounaslistoin sekä täydentämällä vitriinituotteita tinkimättä kuitenkaan makeiden ja suolaisten herkkujensa mausta.

Joensuun ilmastotyön mottona on: Kaikkea ei tarvitse tehdä yksin. Ilmastokumppanuus on askel suunnitelmalliseen ilmastotyöhön. Tätä työtä aiomme jatkossakin toteuttaa Taito Pohjois-Karjalalla mitä suurimmalla pieteetillä. Olemme kaikki osa Joensuuta, joten yhteen hiileen puhaltamalla voimme pitää huolen siitä, että tulevaisuudessakin meillä ja jälkeläisillämme olisi täällä Joensuussa hyvä paikka asua. 

 

Oletko jo Taito-jäsen?

Liittymällä jäseneksi saat heti Taitokeskuksien ja Taitobussin neuvojien palvelut, kurssit sekä materiaalit käyttöösi jäsenhintaan!

Tilaa uutiskirjeemme!

Ostoskoriin 0