Taitokortteli uuteen kävijäennätykseen

13.01.2023

 

Joensuun Taitokorttelin vuosi 2022 oli kävijämäärällä mitattuna ennätyksellinen. Vuoden aikana kortteli houkutteli lähes 271 000 kävijää.  

Vertailukohtana voidaan pitää esimerkiksi vuotta 2019, siis vuotta ennen koronapandemiaa. Silloin kävijöitä oli noin 240 000. Koronavuosina kävijämäärät hieman notkahtivat, mutta nyt suunta on siis selkeästi jo toinen. 

Kävijämäärien kasvu näkyi tasaisesti läpi vuoden, mutta erityisesti kesäkuukaudet sekä joulukuu houkuttelivat väkeä Taitokortteliin. Huippuna esiin nousee kesäkuussa järjestetty Joe Vintage 2022 -tapahtuma, joka houkutteli kaikkiaan noin 8000 kävijää yhden päivän aikana. 

Joe Vintage 2022 -tapahtumassa Pin Up Sisko -kilpailun osallistujat viivähtivät työpajassa Taitokeskuksessa. Kesäkuussa 2023 Joe Vintage järjestetään jälleen.

 

TYÖ KANTAA HEDELMÄÄ 

 

Taitokorttelissa on tehty määrätietoista työtä korttelin vetovoimaisuuden kasvattamiseksi, ja se työ kantaa nyt hedelmää, sanoo Taito Pohjois-Karjala ry:n toiminnanjohtaja Tuija Tekin

- Taitokorttelin taide- ja kulttuurisisältö on uusiutuvaa, monipuolista ja mielenkiintoista. Taito Pohjois-Karjala ry, yhdistyksemme, joka vastaa Taitokorttelin toiminnoista, toimii juuri tässä ajassa sekä etukenossa tulevaisuuteen, tuoden mitä mielenkiintoisimmat kulttuuri-ilmiöt Taitokorttelissa vieraileville. Hyvänä esimerkkinä tästä on Joe Vintage -tapahtuma, joka oli huikea kunnianosoitus paikallisille kädentaidoille, kestävälle kuluttamiselle ja vanhan kierrättämiselle. Lisäksi Taitokorttelin monipuoliset ja palvelevat myymälät antavat ainutlaatuisen lisän Taitokorttelin elävään kokonaisuuteen, Tuija Tekin sanoo. 

Yhteistyötä on tehty laajemminkin, mikä osaltaan selittää kasvaneita kävijämääriä.  

- Taitokorttelin kävijämäärän kasvu kertoo myös Pohjois-Karjalassa tehdystä aktiivisesta markkinointityöstä matkailun eteen. Niin meidän omasta kuin VisitKarelian ja Pohjois-Karjalan maakuntaliiton sekä matkailualojen toimijoiden panoksesta sekä yhteistyöstä. Niinpä pandemian aikana virinnyt kotimaan matkailun kasvu jatkuu. On huomattu, että kotimaassa on mielenkiintoisia matkailukohteita ja niihin halutaan palata uudelleen. 

Toukokuussa 2022 Taitokorttelissa kuvattiin Sami Kurosen makumatka Pohjois-Karjalassa -televisiosarjaa.

 

NYT HALUTAAN TEHDÄ ITSE JA OLLAAN YLPEITÄ KÄDENTAIDOISTA 

 

Pandemia nosti merkittävästi kädentaitojen suosiota: ihmiset innostuivat taas käsitöistä, kun niille jäi yhtä äkkiä enemmän aikaa.  

- Kävijälukujen kasvu kertoo juuri tästä, kädentaitojen arvostamisen kasvusta harrastuksena. Kädentaitokursseilla opitaan uusia käsityötekniikoita, tavataan samanhenkisiä ihmisiä sekä saadaan arkeen ja työn vastapainoksi hyvinvointia. Käsityön harrastajat haluavat hankkia laadukkaita käsityömateriaaleja sekä työvälineitä ja samalla saada ammattitaitoista palvelua käsityöneuvojilta, Tuija Tekin kertoo. 

Oletko jo Taito-jäsen?

Liittymällä jäseneksi saat heti Taitokeskuksien ja Taitobussin neuvojien palvelut, kurssit sekä materiaalit käyttöösi jäsenhintaan!

Tilaa uutiskirjeemme!

Ostoskoriin 0