Taitokorttelin tammikuu: Pipopäivät ja Käsityölauantai

02.01.2023

 

Tammikuussa Taitokorttelissa ollaan iloisesti ylpeitä itse tehdyistä pipoista ja myssyistä. Ylpeänä voi esitellä paitsi ihan itse tekemäänsä myös vaikkapa äidin, mummin, kummin tai ystävän tekemää pipoa. Taitokorttelissa on nimittäin Pipopäivät viikolla 2 eli 9. tammikuuta alkaen. Tulossa on mm. Huippumyssy-kilpailu sekä Esittele piposi -päivä.

 

HUIPPUMYSSY HAKUSESSA

Avaamme Taitokorttelin Facebook-sivulla kilpailun, johon kuka tahansa voi osallistua. Kilpailuun osallistutaan julkaisemalla kuva omasta piposta tai myssystä Taitokorttelin Facebook-julkaisun yhteydessä ja kertomalla pipon taustoja tai tarinaa.
Voit myös tulla Taitokeskukseen piposi kanssa, otamme pipostasi kuvan, jolla voit osallistua kilpailuun. Kilpailu käynnistyy Pipopäivien alkaessa 9. tammikuuta.

Kirjailija Tuomas Lius valitsee kaikkien osallistuneiden joukosta kilpailun finaaliin kuusi pipoa, joista yleisöäänien perusteella valitaan Huippumyssy 2023.

Lauantaina 14. tammikuuta Taitokorttelissa vietetään Esittele piposi -päivää. Se on jatkoa viime keväänä suuren suosion saaneelle Ulkoiluta villapaitaasi -päivälle.

Nyt saa luvan kanssa olla sisätiloissakin pipo tai myssy päässä, upeasta pään lämmittäjästä ylpeyttä tuntien - ainakin Taitokorttelissa!

 

KÄSITYÖLAUANTAI ESITTELEE VUODEN KÄSITYÖTEKNIIKAN

Käsityölauantaita vietetään 21.1.2023 klo 10–15.

Käsityölauantaina esittelyssä on vuoden käsityötekniikka, joka on kehräys.
Taitoliitto valitsi Vuoden käsityötekniikan nyt jo seitsemännen kerran. Kehräys on käsityöharrastajien keskuudessa selkeästi nouseva trendi ja se selittyy kiinnostuksella tuotannon läpinäkyvyyteen ja aitouteen.

Tällä vuoden käsityötekniikan valinnalla Taitoliitto haluaa osaltaan nostaa tietoisuutta langan, tekstiilien ja materiaalien syntytarinasta, työvaiheiden määrästä ja sitä kautta nostaa myös arvostusta materiaaleja kohtaan.

 Jo pelkästään kehräyksen kokeilu avaa kiinnostavasti langan syntyprosessia ja opettaa katsomaan myös teollisia lankoja eri silmin, kun tuotteen työvaiheet kuidusta alkaen ovat edes kerran olleet omissa käsissä.

Kehräys jatkaa luontevasti vuoden 2022 käsityötekniikkaa, joka oli värjäys luonnonväreillä. Myös värjäys tutustuttaa materiaalin työvaiheisiin ja moni käsityöharrastaja onkin nykyään kiinnostunut yhdistämään näitä tekniikoita, kun itse kehrätty lanka-aarre värjätään itse. (lähde: Taitoliitto)

 

Voit tulla tekemään oman värttinän Käsityölauantaina, ilmoittaudu kurssille etukäteen Taitokeskuksessa tai Taitokorttelin verkkosivuilla.

Oletko jo Taito-jäsen?

Liittymällä jäseneksi saat heti Taitokeskuksien ja Taitobussin neuvojien palvelut, kurssit sekä materiaalit käyttöösi jäsenhintaan!

Tilaa uutiskirjeemme!

Ostoskoriin 0